Ingredientele sunt urmatoarele :
- 220 g de faina
- 40 g zahar
- 50 g unt
- 100 ml lapte
- 50 ml smantana lichida
- 1 ou
- 10 g praf de copt
- 1 g sare
- o mana de stafide
De aici e foarte simplu, se combina faina cu praful de copt, stafidele, sarea, untul, jumatate din zahar si se omogenizeaza usor pana ce se obtine o consistenta nisipoasa. Intr-un alt bol se amesteca oul cu zaharul ramas, laptele, smantana lichida, se amesteca bine si se adauga la aluat. In aceasta faza am incercat sa nu lucrez prea mult aluatul, doar pana ce se omogenizeaza ingredientele, am intins apoi o foaie groasa cam de un deget si am taiat inele cu diametrul de aproximativ 7 cm. Le-am copt apoi timp de 15 min la 200 grade C si le-am servit caldute cu unt, dulceata de capsuni si lapte. Dupa ce se racesc merg extraordinar cu diferite tipuri de ceaiuri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu