sâmbătă, 18 iunie 2011

Pesto de busuioc

         Azi am facut pesto...nu orice pesto ci unul de care sunt foarte mandru deoarece ingredientul principal vine din productie proprie fiind crescut in tot felul de recipiente prin balcon :) de ceva vreme. Acest sos proaspat merita efortul si asteparea deoarece are un gust foarte intens si mult diferit  fata de ceea ce se gaseste prin magazine. Exista atatea variante pentru a pregati acest sos dar eu am ales-o pe cea clasica italiana, doar ca am inlocuit semintele de pin cu nuci.
         Ingredientele sunt urmatoarele :
         - o mana buna de busuioc proaspat
         - 3 catei de usturoi
         - o mana de miez de nuca
         - 60 ml ulei de masline
         - 50 g parmezan proaspat ras
         - sare si piper dupa gust
         Se adauga toate ingredientele intr-un blender si se proceseaza pana ce se obtine o pasta fina, usor grauntoasa si uleioasa. Se consuma imediat sau se poate depozita la frigider intr-un borcan acoperit (deoarece se oxideaza repede) pana la 2 saptamani. Pesto este un sos foarte aromat si merge de minune cu paste, pizza, lasagna, bruschete, sandwich-uri, ca dressing pentru salate si cu multe alte mancaruri in functie de cat de departe te duce imaginatia :)
       
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu