Am luat vreo 200 g de ficatei de pui proaspeti si i-am fiert vreo 5 minute, doar cat sa elibereze excesul de sange din interior. Dupa i-am transferat intr-o tigaie cu doua linguri de unt, niste sare, piper si am mai lasat la prajit pana ce s-au rumenit pe dinafara. E putin mai dificil cu ei deoarece sunt o sursa de proteina foarte sensibila si pot fi gatiti prea mult intr-un timp destul de scurt, asa ca au nevoie de extra atentie in acest sens. Metoda de mai sus merge excelent iar carnea ramane de o textura delicata si foarte gustoasa. Pentru sosul de ceapa m-am mai jucat putin cu ce mai aveam prin frigider si a iesit ceva mai bun decat originalul:). Am taiat felii subtiri doua cepe rosii de marime medie si le-am "transpirat" intr-o tigaie cu putin unt,sare si piper dupa care am adaugat peste niste vin rosu si am redus 70 % din el la foc mic. Am servit toate astea cu paine integrala si salata mixta...ceva superb:)
vineri, 10 iunie 2011
Ficatei de pui cu ceapa rosie in sos de vin
Pofta pe care o aveam azi pe la amiaza de niste ficatei de pui cu ceapa s-a concretizat intr-un final in seara asta intr-un snack extraordinar numai bun pentru cina tarzie de vineri :)
Am luat vreo 200 g de ficatei de pui proaspeti si i-am fiert vreo 5 minute, doar cat sa elibereze excesul de sange din interior. Dupa i-am transferat intr-o tigaie cu doua linguri de unt, niste sare, piper si am mai lasat la prajit pana ce s-au rumenit pe dinafara. E putin mai dificil cu ei deoarece sunt o sursa de proteina foarte sensibila si pot fi gatiti prea mult intr-un timp destul de scurt, asa ca au nevoie de extra atentie in acest sens. Metoda de mai sus merge excelent iar carnea ramane de o textura delicata si foarte gustoasa. Pentru sosul de ceapa m-am mai jucat putin cu ce mai aveam prin frigider si a iesit ceva mai bun decat originalul:). Am taiat felii subtiri doua cepe rosii de marime medie si le-am "transpirat" intr-o tigaie cu putin unt,sare si piper dupa care am adaugat peste niste vin rosu si am redus 70 % din el la foc mic. Am servit toate astea cu paine integrala si salata mixta...ceva superb:)
Am luat vreo 200 g de ficatei de pui proaspeti si i-am fiert vreo 5 minute, doar cat sa elibereze excesul de sange din interior. Dupa i-am transferat intr-o tigaie cu doua linguri de unt, niste sare, piper si am mai lasat la prajit pana ce s-au rumenit pe dinafara. E putin mai dificil cu ei deoarece sunt o sursa de proteina foarte sensibila si pot fi gatiti prea mult intr-un timp destul de scurt, asa ca au nevoie de extra atentie in acest sens. Metoda de mai sus merge excelent iar carnea ramane de o textura delicata si foarte gustoasa. Pentru sosul de ceapa m-am mai jucat putin cu ce mai aveam prin frigider si a iesit ceva mai bun decat originalul:). Am taiat felii subtiri doua cepe rosii de marime medie si le-am "transpirat" intr-o tigaie cu putin unt,sare si piper dupa care am adaugat peste niste vin rosu si am redus 70 % din el la foc mic. Am servit toate astea cu paine integrala si salata mixta...ceva superb:)
Publicat de
Nicolae
la
22:12
Trimiteți prin e-mail
Postați pe blog!Trimiteți pe XDistribuiți pe FacebookTrimiteți către Pinterest
Etichete:
ceapa rosie,
ficatei de pui
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Astept si painea cu nerabdare :P Oricum arata suuuper delicios!
RăspundețiȘtergere