Am impartit un piept de pui in doua incat sa ramana de grosimea unui deget, l-am condimentat bine cu sare si piper si l-am uns bine cu o lingura de ulei. L-am prajit apoi intr-o tigaie (bine incinsa in prealabil) cam 2 minute pe fiecare parte fara a mai adauga nici un fel de grasime. Intre timp fasolea proaspata am curatat-o si am pus-o la fiert cam 6-7 minute la foc mic. Pana ce pieptul de pui s-a odihnit, in aceeasi tigaie am mai "transpirat" putin fasolea fiarta cu o lingura de unt pentru un plus de aroma. Sosul e simplu, 100 ml de smantana lichida pentru gatit si gorgonzola dupa gust :). Se pun ambele ingrediente intr-o cratita si se aduce la punctul de fierbere pana ce branza se topeste iar smantana devine de o consistenta cremoasa. Carnea a fost frageda si moale, sosul simplu dar gustos iar fasolea verde proaspata nu mai are nevoie de nici o descriere :)
joi, 30 iunie 2011
Piept de pui cu sos gorgonzola si fasole verde
Pieptul de pui este una din partile mele preferate ale puiului atata timp cat este gatit corespunzator si nu este uscat sau atos. El constituie o sursa importanta de proteine, fiind totodata foarte sanatos, fara pic de grasime sau gluten.
Am impartit un piept de pui in doua incat sa ramana de grosimea unui deget, l-am condimentat bine cu sare si piper si l-am uns bine cu o lingura de ulei. L-am prajit apoi intr-o tigaie (bine incinsa in prealabil) cam 2 minute pe fiecare parte fara a mai adauga nici un fel de grasime. Intre timp fasolea proaspata am curatat-o si am pus-o la fiert cam 6-7 minute la foc mic. Pana ce pieptul de pui s-a odihnit, in aceeasi tigaie am mai "transpirat" putin fasolea fiarta cu o lingura de unt pentru un plus de aroma. Sosul e simplu, 100 ml de smantana lichida pentru gatit si gorgonzola dupa gust :). Se pun ambele ingrediente intr-o cratita si se aduce la punctul de fierbere pana ce branza se topeste iar smantana devine de o consistenta cremoasa. Carnea a fost frageda si moale, sosul simplu dar gustos iar fasolea verde proaspata nu mai are nevoie de nici o descriere :)
Am impartit un piept de pui in doua incat sa ramana de grosimea unui deget, l-am condimentat bine cu sare si piper si l-am uns bine cu o lingura de ulei. L-am prajit apoi intr-o tigaie (bine incinsa in prealabil) cam 2 minute pe fiecare parte fara a mai adauga nici un fel de grasime. Intre timp fasolea proaspata am curatat-o si am pus-o la fiert cam 6-7 minute la foc mic. Pana ce pieptul de pui s-a odihnit, in aceeasi tigaie am mai "transpirat" putin fasolea fiarta cu o lingura de unt pentru un plus de aroma. Sosul e simplu, 100 ml de smantana lichida pentru gatit si gorgonzola dupa gust :). Se pun ambele ingrediente intr-o cratita si se aduce la punctul de fierbere pana ce branza se topeste iar smantana devine de o consistenta cremoasa. Carnea a fost frageda si moale, sosul simplu dar gustos iar fasolea verde proaspata nu mai are nevoie de nici o descriere :)
Publicat de
Nicolae
la
20:13
Trimiteți prin e-mail
Postați pe blog!Trimiteți pe XDistribuiți pe FacebookTrimiteți către Pinterest
Etichete:
fasole verde,
gorgonzola,
piept de pui
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu