Am folosit cam jumate de file de porc (undeva pe la 250g) pe care l-am gatit intreg intr-o crusta de parmesan si ierburi. Intr-o tigaie am pus o lingura de ulei si am prajit muschiul timp de cateva secunde pe fiecare parte la temperatura foarte mare incat sa prinda culoare, dupa care am tras de pe foc si l-am uns cu mustar frantuzesc. Intre timp am aruncat intr-un blender cateva frunze de busuioc si cateva de patrunjel, o lingura de pesmet, o mana de parmesan ras, sare, piper si le-am maruntit bine. Compozitia astfel obtinuta a mers perfect pentru crusta muschiuletului.
Dupa toate astea carnea mai trebuie sa stea la cuptor (180 grade C) timp de inca aproximativ 7-8 minute in functie de grosimea acesteia. Cand e gata se mai lasa la odihnit vreo 5 minute inainte de a servi ca sa putem profita de toate sucurile din interior care sunt atat de gustoase. Muschiul trebuie sa fie fraged, delicat si de o culoare usor rozalie, nicidecum uscat in interior.
Prin frigider am mai gasit si niste ciuperci pe care le-am pus la cuptor mai devreme iar la final am facut doar un sos simplu din smantana lichida (pentru gatit) si usturoi.
Buuuun, bun de tot!
ar trebui sa imi verific si eu busuiocul:))
RăspundețiȘtergere