duminică, 13 mai 2012

Ravioli cu masline negre / trufe / prosciutto, busuioc / sos de branza de capra

          Imi place tare mult bucataria italiana si in special imi plac pastele de casa...asa ca azi am transformat bucataria intr-un adevarat laborator incercand sa pun in aplicare o reteta ce mi-a trecut prin cap de dimineata:). Cateva ore din viata mea petrecute cum nu se putea mai bine zic eu deoarece mi-a iesit ceva foarte gustos si interesant. Cam asa arata capodopera mea:):


Ingrediente:
- 200 g faina
- doua oua
- 50 g masline fara samburi
- un baton de 100 g branza de capra (am folosit La Coline)
- 50 g prosciutto
- 6-7 frunze de busuioc
- 50 ml smantana lichida
- cateva felii de trufa neagra (o aveam de ceva vreme intr-o conserva, cumparata din Franta si asteptam momentul oportun pentru a o folosi)
         Am inceput cu aluatul pentru paste, la care am folosit doar galbenusurile de ou de data aceasta. Am amestecat deci faina cu gabenusurile si maslinele pe care le-am tocat marunt. S-ar putea sa fie nevoie si de cativa stropi de apa insa asta depinde daca maslinele au fost scurse inainte sau nu. Sare si ulei nu am adaugat deoarece maslinele sunt uleioase si sarate oferind aluatului cele doua ingredeiente. Am framantat bine asadar pana ce am obtinut un aluat de o consistenta moale si elastica in acelasi timp. Am lasat apoi la frigider sa se odihneasca cam o jumatate de ora timp in care m-am ocupat de umplutura. Prosciutto l-am taiat cuburi mici si am amestecat apoi cu jumatate din branza de capra plus frunzele de busuioc tocate marunt si ele. Aici am mai adaugat si un albus de ou si am amestecat bine pentru a obtine o consistenta cremoasa. Pana atunci aluatul s-a odihnit, l-am intins bine pana la o grosime minima posibila neavand masina pentru paste la indemana, am adaugat apoi umplutura si am lipit foile una peste cealalta cu putin albus de ou pe margini ca sa nu se desprinda.










     








          Am fiert pastele in cativa litri de apa timp de aproximativ 4 minute (depinde de grosimea aluatului), timp in care am facut si sosul din cealalta jumatate din branza de capra, smantana lichida si doua-trei linguri de apa de la paste intr-o tigaie la foc mic.

       
          Chiar daca nu am adaugat sare deloc in aceasta reteta a fost ok deoarece celelalte ingrediente au fost sarate deja. Data viitoare o sa tin maslinele in apa rece cateva ore pentru a elimina putin din gustul sarat.

6 comentarii:

  1. felicitari arata super bine si cred ca sunt la fel de bune , o sa experimentam si noi dar o sa folosim spanac ca Adi nu e prieten cu maslinele...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce-mi lipseste si mie o conserva din aia din Franta ;-))

    RăspundețiȘtergere
  3. Mersi Abdreea:) au fost super bune...dupa cum ma si asteptam:)...si cu spanac o sa fie bune

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca tuturor le lipseste o conserva din Franta:)...nu sunt la fel ca si cele proaspete dar isi fac treaba:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Eheee...cine crezi ca s-a intors din Italia cu un borcan de trufe negre, huh?? ;-)E pe lista reteta! Pe lista de prioritati ;-)

    RăspundețiȘtergere
  6. ooo..misto:) acuma mi-ar prinde bine si mie un borcan din ala:))

    RăspundețiȘtergere