Dar hai sa vedem si reteta :
- miezul de la o nuca de cocos
- 200 g de capsuni
- 1 cm de ghimbir
- o lime
- o portocala
- un kiwi
- o banana
- o lingura miere
- o lingura de otet balsamic
- o lingura de zahar
- un varf de cutit de piper negru
- 4-5 biscuiti de ciocolata ( gen Biskrem)
Am inceput prin a scoate miezul de nuca de cocos din coaja, lucru nu prea usor, tinand cont ca am vrut sa ramana fructul crud...dar pana la urma i-am dat de capat:). Acesta l-am dat apoi prin razatoare si apoi l-am pus la macerat (la frigider timp de aproximatic o jumatate de ora) impreuna cu mierea, ghimbirul razuit si el, plus coaja si sucul de la jumate de portocala si lime. Capsunile le-am taiat in cuburi mici iar apoi au stat si ele la macerat cu zaharul, otetul balsamic si piperul negru. Pana atunci am taiat restul de fructe in diferite forme si marimi, apoi am asezat totul in straturi in coaja de nuca de cocos, iar la final am zdrobit si niste biscuiti deasupra.
La final ne-am gandit...un desert reusit, foarte delicios, sanatos, intr-o forma cat mai aproape de cea naturala, fara grasimi sau prea mult zahar...excelent pentru o zi de vara. Merita incercat!
O minunatie:)
RăspundețiȘtergere