- 0.5 kg de morcovi...baby daca e posibil:)
- sucul de la o portocala
- o ceapa de marime medie taiata in cuburi
- doi catei de usturoi tocat marunt
- 0.02 kg ghimbir tocat marunt
- 0.1 kg ciuperci shiitake proaspete
- o mana de salata rucola
- 0.05 kg unt
- ulei de susan, sare si piper negru
In prima faza am calit usturoiul, ghimbirul si ceapa in doua-trei linguri de ulei pana ce se extrage aroma si ceapa devine translucenta, apoi am adaugat morcovii (curatati de coaja si taiati rondele in prealabil) si am mai calit putin. Se pune apoi sucul de la o portocala plus apa (supa de pui / legume) peste compozitie pana ce trece peste morcovi si se lasa la fiert la foc mic. Dupa aproximativ o jumatate de ora (sau cand morcovii sunt bine fierti) se transfera toata compozitia intr-un blender si se proceseaza pana ce obtinem o textura fina (optional se poate trece printr-o sita fina). Ciupercile shiitake le-am taiat felii cam de un deget si doar cat le-am perpelit putin intr-o lingura de ulei de susan iar la final am adaugat frunzele de rucola si putin unt in tigaie. Inainte de a servi am reincalzit supa cu restul de unt, am asezonat cu sare si piper dupa gust si am turnat peste compozitia de ciuperci si rucola. O combinatie mai neobisnuita pentru gusturile noastre dar care se potriveste extraordinar de bine.
Extraordinara! O idee minunata!!
RăspundețiȘtergeremultumesc mult!
RăspundețiȘtergere