In prima faza se caleste o ceapa de marime medie taiata marunt in putin ulei la foc mic timp de cateva minute iar apoi se adauga o lingurita de boia dulce si se amesteca bine. Punem in aceeasi cratita si pipotele, care se intorc pe toate partile, se adauga apa cat se le acopere si se lasa la fiert aproximativ 45 de minute.
Incercam carnea pentru a fi siguri ca e gata iar apoi pregatim separat ingrosala dintr-o lingura de faina cu putin lapte pe care o adaugam treptat la tocanita amestecand continuu pentru a preveni cocoloasele...tricky part aici:). De indata ce am trecut cu bine de acest pas:) mai adaugam putin lapte, niste patrunjel taiat marunt si mai lasam la fiert cateva minute sa se ingroase. Bineinteles in tot acest timp pregatim si mamaliga care este foarte simplu de facut si dupa parerea mea si cea mai buna metoda. Eu am folosit faina de porumb de casa (adica macinata la moara direct din porumb, nu cumparata din magazin) care este mai dura putin si credeti-ma face diferenta:). Se pune pe foc o cratita vreo 3 litri de apa iar cand incepe sa fiarba se adauga cam 700 g de faina de porumb impreuna cu o lingura de sare deasupra si se lasa asa ca o gramajoara sa fiarba la foc mediu timp de 30 minute.
Dupa cele 30 minute se stoarce doua parti din apa si cu un facalet (sucitor) se freaca faina cu apa ramasa pana ajunge de o consistenta putin mai moale(daca e nevoie se mai adauga apa din cea stoarsa). Pentru finalizare se mai lasa mamaliga pe foc mare 2 minute sau pana pufaie de cateva ori:), iar apoi se rastoarna pe o farfurie mai lata. Ar trebui sa arate cam asa:
Ca o traditie mai veche de familie, am taiat-o cu un fir de ata de bucatarie:)
In lipsa altui desert:) am incercat apoi putina mamaliga cu lapte si miere...a fost buun!
Chestia cu ata tb. sa recunosti ca de la Coca o stii ;)
RăspundețiȘtergere