marți, 10 mai 2011

Salata de spanac cu branza de capra, capsuni si smochine uscate

        Ok...presupun ca oricine stie sa faca o salata insa exista cateva reguli care trebuie respectate deoarece cred eu,  sunt foarte importante si contribuie mult in vederea obtinerii unui rezultat bun. In primul rand frunzele de salata (de oricare ar fi ele) trebuie sa fie spalate in apa cat mai rece si apoi uscate foarte bine. A doua regula si poate cea mai importanta este cea de "3 to 1" care se refera la dressing. Mai pe intelesul tuturor, la fiecare 3 parti de ulei (de masline, floarea, soareclui, nuci etc.) se adauga neaparat 1 parte de acid (lamaie, otet, lime, otet balsamic, grapefruit etc.).
         In cazul de fata eu am folosit cam o mana buna de spanac, vreo 50g branza de capra, 3-4 smochine uscate, 3-4 capsuni si ceva seminte de susan. Dressingul l-am facut din 6 linguri de ulei de masline plus 2 linguri de suc de lamaie, am mai adaugat o lingura de miere si o lingurita de mustar frantuzesc plus sare si piper "as needed"(ajunge cam pentru doua portii).
               Si rezultatul a fost cam asa :
               Bineinteles ca de foame m-am cam grabit si am uitat sa prajesc putin semintele de susan :)...dar a fost excelenta chiar si asa.

2 comentarii:

  1. Trebuie sa incerc si eu ca mor de pofta!

    RăspundețiȘtergere
  2. neaparat sa incerci avand in vedere ca are branza de capra, yam yam. Andreea

    RăspundețiȘtergere