Am facut o gramajoara din 300 g de faina alba plus ceva semolina (mai pe romaneste gris) pe care am amestecat-o cu vreo 5 g de drojdie uscata, o cana cu apa calduta, 2 linguri ulei de masline si sare. Dupa o lupta lunga, plus cateva linguri de faina mai tarziu (nu de alta dar am adaugat prea multa apa in prima faza) mi-a iesit compozitia la care ma gandeam si eu:). Am impartit aluatul in 3 bile si l-am lasat la dospit vreo 45 de minute dupa care a inceput distractia in sine.
Dupa cateva incercari nereusite de a intinde aluatul, am scos-o cumva la capat cu prima pizza, care am decis ca o sa fie o margherita clasica cu branza mozzarella proaspata.
Am mai aruncat si niste frunze proaspete de basil (sau mai bine zis baby-basil ca doar atat a apucat sa creasca in ghiveci) si am trecut si la a doua pizza. De data asta asta am pus niste cascaval, piept de pui, ardei verde, dovlecel si ceapa.
La final a venit si "the masterpiece":))...un calzone cu ciuperci, spanac si branza mozzarella proaspata.
Toate astea le-am copt la 250 grade C cam 4 minute fiecare (6-7 pentru calzone) si au iesit crocante si gustoase. Bineinteles un rol important a jucat si sosul de rosii pe care il aveam pregatit din alta zi...dar asta intr-un alt episod:).
Pentru reteta de aluat...special thanks to Jamie! :)
Oau, ce bine arata, mai ales ultima, calzone, cred ca e si foarte buna. Pacat ca tocmai am mancat....
RăspundețiȘtergereFelicitari si pentru blog, sunt retete usoare de facut si interesante. Multa bafta, asteptam multe altele in continuare!!!
alina