sâmbătă, 2 iunie 2012

Supa crema de rucola si dovlecei / branza de capra a la Provence

     
       Desi nu e perioada cea mai potrivita pentru supele crema sau supe calde in general:) am incercat reteta asta deoarece am multa rucola prin gradina iar dovleceii sunt in plin sezon acum. A iesit buna si merita incercata chiar si vara:)  
  Ingrediente :
- doi dovlecei
- o mana de frunze de rucola - din productie proprie:)
- doi catei de usturoi ( tocat marunt)
- o ceapa mica (tocata marunt)
- o cana supa de pui sau vegetale
- o lingura de unt
- 50 g branza de capra a la Provence (dar merge si cea simpla)
      Se caleste bine usturoiul si ceapa intr-o cratita pana ce se extrage aroma iar apoi se adauga dovleceii taiati in cuburi, supa de pui si se lasa la foc mic pana se patrund bine. Se adauga apoi rucola, se acopera cratita, se trage de pe foc si se lasa la infuzat aproximativ 5-6 minute. Toata compozitia se proceseaza intr-un blender pana ce obtinem o textura cremoasa dar lichida in acelasi timp (daca e nevoie se mai adauga supa de pui extra). Se da apoi inca un clocot la foc mic, se asezoneaza cu sare si piper iar la final se adauga untul si se amesteca bine. Eu am servit cu branza de capra a la Provence si frunze proaspete de rucola.

2 comentarii: