duminică, 3 iunie 2012

Salata de bulgur cu pesto de rucola / grepfrut / lollo rosso

          Pentru ca e sezonul mancarurilor usoare si in special a salatelor azi am incercat o reteta care s-a dovedit a fi foarte fresh si light numai buna pentru o zi de vara:). Este de asemenea foarte rapida si suna cam asa :
- o cana de bulgur
- o cana de apa fierbinte
- o ceapa rosie mica
- sucul de la o jumatate de lamaie
- doua - trei linguri de iaurt
- doua - trei linguri ulei de masline
- doua linguri pesto de rucola
- un ardei piscator
- un grepfrut roz
- ceva frunze de salata proaspata


          Se toarna apa fierbinte peste bulgur, se acopera cu folie de plastic si se lasa pana ce acesta se umfla si absoarbe toata apa. Se raceste apoi bine si se amesteca cu pesto, ceapa rosie taiata marunt, sucul de lamaie, uleiul de masline si iaurtul. In loc de pesto se poate folosi si rucola proaspata taiata marunt impreuna cu un catel de usturoi. Se adauga sare, piper si ardeiul piscator curatat de seminte si taiat marunt. Eu am curatat grepfrut-ul de coaja si partea alba si am servit cu frunze proaspete de rucola, lollo rosso, iaurt, flori de ridichi si castraveti:)

2 comentarii:

  1. Ardeiul piscator e ardei iute rosu sau verde sau...?

    RăspundețiȘtergere
  2. eu am folosit ardei iute verde dar presupun ca merge la fel de bine si cel rosu:)

    RăspundețiȘtergere