luni, 18 iulie 2011

Piept de pui cu sos de rodii si rucola

          Rodia e un fruct care nu-i pentru toata lumea datorita gustului dulce-acrisor si datorita timpului care trebuie sa il petreci pentru a scoate semintele din interior:). Oricum eu sunt un fan al acestui fruct extraordinar iar azi am incercat un sos care zic eu merge foarte bine cu carnea de pui.
          Am mai avut prin frigider si niste branza de capra, prin ghivece ceva busuioc asa ca am decis sa merg un pic mai departe decat un piept de pui simplu prajit la tigaie. Am trecut la treaba si am batut bine pieptul de pui (sare, piper), l-am umplut cu amestecul de branza si busuioc si l-am dat prin faina, ou si putin pesmet. Pentru putina forma l-am strans apoi bine in folie de plastic pentru cateva minute. L-am prajit in putin unt doar cat sa nu se desfaca iar apoi a mers la cuptor (180 grade C) timp de arpoximativ 15 minute. Sosul e simplu, trebuie doar putina rabdare si atentie. Am scos semintele dintr-o rodie pe care le-am pisat apoi bine, iar sucul obtinut trebuie redus pe foc mic cu vreo 2 lingurite de miere de albine pana ce ajunge de o consistenta cremoasa. Cand e gata se trage de pe foc si se adauga un cub mic de unt rece pentru un aspect vizual mai deosebit. Am mai preparat si o mana de frunze de rucola cu suc proaspat de lime si ulei aromat cu busuioc. Mi-a placut tare mult contrastul dintre gustul amar al salatei si cel dulciu al sosului, cat despre pui, e o combinatie care trebuie incercata.
           Fun fact : Este foarte probabil ca Fructul oprit sa fi fost mai degrabă o rodie decat un mar, data fiind etimologia sa și presupusul habitat precizat de Geneza. (Wikipedia)

2 comentarii:

  1. mama ce opera de arta! da sincer as da toti banii castigati la pariuri sportive live pentro portie din asta) bravo!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vrei sa zici ca ai facut chestia asta doar asa amestecand ce aveai prin casa fara nicio reteta? Daca este asa, jos palaria!

    RăspundețiȘtergere