joi, 7 iulie 2011

Aubergine caviar / parmezan / limes

          Un snack extraordinar si un alt fel de prezentare si preparare a delicioasei salate de vinete pe care o cunoastem cu totii atat de bine :)
 
          Am schimbat putin metoda de coacere a vinetelor intr-una mai sanatoasa zic eu, chiar mai gustoasa plus inca ceva ingrediente care se potrivesc foarte bine cu aceste legume minunate :
        - 3 vinete de marime medie
        - 50 g parmesan
        - 6-7 catei de usturoi (necuratati) 
        - suc proaspat de limes dupa gust
        - o lingura de smantana pentru gatit
        - sare, piper, rozmarin, ulei de masline
       







         
          Am inceput cu vinetele pe care le-am taiat in doua, le-am crestat putin pe lungime si am adaugat frunze de rozmarin uscate si felii de usturoi. Le-am mai stropit si cu putin ulei de masline, am unit jumatatile si le-am rulat in folie de aluminiu. Au stat apoi cam 45 de minute la cuptor la temperatura de 180 grade Celsius timp in care aburii din interior ajuta la transferul de gust al rozmarinului si usturoiului in interiorul vinetelor. Intre timp cateii de usturoi necuratati i-am pus intr-o cratita cu ulei cat sa ii acopere si am lasat totul la foc foarte foarte mic aproximativ 15 minute (sau pana sunt moi), scopul fiind de a obtine la final un fel de pasta de usturoi. Cand vinetele sunt gata se indeparteaza folia de aluminiu, rozmarinul si usturoiul din interior si cu o lingura se scoate tot miezul. Acesta se toaca apoi in functie de preferinte (mie imi place mai marunt) iar cand se raceste putin se adauga pasta de usturoi obtinuta, parmezanul ras fin si smantana. Se mai condimenteaza cu sare, piper si la final sucul de limes dupa gust.
          Eu am servit cu paine toast si extra fulgi de parmezan. Daca cineva se intreaba ce-i linia aurie :) e tot parmezan ras caruia i-am dat un pic de culoare la cuptor la temperatura mica.

5 comentarii:

  1. o sa-ti fur metoda de coacere ;), e megafaina! si partial reteta, ca ma gandesc sa folosesc usturoi copt. asa mi-i de pofta acuma :)))!

    RăspundețiȘtergere
  2. da...imi place si mie tare mult iar pofta de vinete am aproape intotdeauna:)

    RăspundețiȘtergere
  3. 'da fata'8 iulie 2011, 19:56

    aha. deci esti selectiv cu raspunsurile :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte inspirata combinatia! Sunt mare iubitoare de vinete si sigur o sa incerc si eu reteta ta!

    RăspundețiȘtergere