joi, 19 mai 2011

Cannelloni cu branza telemea si spanac

     
           Am decis azi sa pregatesc aceasta reteta "from scratch"...ea fiind una nu foarte scurta dar nici foarte complicata. Stiu ca exista paste pentru asa ceva gata preparate in supermarket-uri care iti salveaza putin timp dar zic eu gustul difera. Cu gandul de a face totul home made m-am apucat repede de aluatul pentru paste pe care l-am facut din 200 g de faina, 1 ou, sare, 2 linguri de ulei si cativa stropi de apa. Am amestecat totul si am framantat folosindu-mi mainile pana ce am obtinut un aluat ferm dar oarecum elastic. Acesta trebuie lasat sa se odihneasca cam o jumatate de ora asa ca l-am tras intr-o folie de plastic si l-am pus in frigider.
          Intre timp am pregatit si umplutura in care a intrat vreo 200 g de branza telemea, 1 ou, o mana de spanac (oparit si tocat inainte), sare si piper. Cand aluatul a fost gata de actiune:) l-am intins bine pana am obtinut o foaie subtire, pe care am rulat-o adaugand evident si umplutura inainte.
          Cu ocazia asta mi-au iesit si o portie de tagliatelle pe care le-am uscat si o sa le folosesc alta data.
         Mai aveam nevoie acum de un singur lucru si anume sosul Bechamel asa ca am trecut la treaba. Acest sos este unul dintre sosurile de baza ale bucatariei franceze dar este folosit in multe retete din bucataria italiana. Eu am avut nevoie doar de putin sos asa ca am folosit o lingura de unt, una de faina si o cana de lapte (cam 200 ml). Se prajeste faina in unt la temperatura mica pana ce a primeste o culoare blonda iar apoi se adauga lapte cald treptat pana cand totul devine de o consistenta putin mai groasa. La final se adauga sare, piper alb si nucsoara macinata. Am turnat sosul peste cannelloni am mai adaugat niste casaval ras deasupra si am dat totul la cuptorul preincalzit (180 grade C) pentru aprox 15 minute.

       Cand sunt gata ar trebui sa arate cam asa :
          M-am gandit eu apoi ca ar merge de minune cu putin sos de tomate deasupra (tot home made bineinteles:))...a fost o idee buna!

Un comentariu:

  1. super bine si cred si foarte bun , felicitari petru blog si la mai mare. Andreea

    RăspundețiȘtergere