duminică, 17 iunie 2012

File de pastrav / piure de brocoli / vegetale de sezon

           E vara, deci e sezonul  fructelor, legumelor proaspete si e bine sa profitam de ele cat se poate de mult in aceasta perioada. Eu am incercat o reteta noua care arata cam asa:


Ingrediente :
- file de pastrav proaspat
- 300 g brocoli
- o ceapa mica
- un dovlecel
- rewi morcovi baby
- o rosie
- 5-6 ciuperci
- un ardei iute
- un catel de usturoi
- sucul de la o jumatate de lamaie


         Din toate astea am facut un piure de brocoli  si un fel de tocanita din vegetale de sezon. Pentru piure am curatat bine bucatile de brocoli pe care le-am fiert pana ce s-au patruns bine. Am adaugat apoi compozitia intr-un blender si am procesat totul pana am obtinut o textura fina. La final am transferat intr-o cratita, am adaugat o lingura buna de unt, sare si piper.
         Pentru tocanita am prajit intr-o tigaie usturoiul taiat marunt impreuna cu ardeiul iute si ceapa. Aici a urmat apoi dovlecelul si unul din morcovi (taiati in cuburi mici) si am continuat la foc mic pentru inca 5 minute. La final am adaugat si o rosie taiata marunt pentru a aduce impreuna toata compozitia, plus sare, piper si sucul de lamaie. Ceilalti morcovi i-am oparit putin dupa care i-am prajit in putin unt impreuna cu ciupercile. Pestele tot la tigaie in putin unt cu ulei de masline.


            Niste ierburi proaspete, flori...


           Simplu, bun, usor:)


         

4 comentarii:

  1. Andreea: o mancare de poveste

    RăspundețiȘtergere
  2. daa...o poveste foarte delicioasa de asemenea:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Wauuu ce tare e numele blogului.Daca nu e cu suparare,de unde vine denumirea?Sau care e istoria lui,asa,pe scurt.Imi place si mi se pare interesanta de aia intreb.
    Preparate delicate,poze frumoase,retete bune...aveti un blog foarte frumos.Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  4. In primul rand multumesc pentru complimente:) ma bucur sa vad ca cineva apreciaza munca mea:) iar in privinta numelui...pai, "kung fu" este un termen chinezesc care face referire la maiestrie, inalt grad de perfectionare, pricepere intr-un anumit domeniu...in cazul de fata in ale gatitului:)...mi-a placut si de aici numele blogului

    RăspundețiȘtergere